SMK TAMAN INDAH MENUJU KELAS DUNIA...SMKTI KEBANGGAAN KAMI..CEMERLANG SMKTI!! ORANG YANG CEMERLANG MELIHAT SETIAP HALANGAN SEBAGAI PELUANG UNTUK MENGASAH POTENSI, MANAKALA ORANG YANG TIDAK CEMERLANG MENGANGGAP SETIAP HALANGAN SEBAGAI ALASAN YANG MENYEBABKAN KEMUNDURANNYA..JADILAH ANDA SEORANG YANG BERFIKIRAN CEMERLANG....!

http://picasion.com/
“Dengan nama Allah, aku berserah diri kepada Allah dan tidak ada daya dan kekuatan melainkan dengan pertolongan Allah."

Jumaat, 23 Ogos 2013

175. Program Sambutan Merdeka Raya Tahun 2013

PENDAHULUAN
Hari Kemerdekaan yang disambut setiap tahun mempunyai peranan yang sangat penting dalam membina sebuah negara dan bangsa Malaysia yang berdaulat. Generasi muda yang bakal menjadi pewaris negara perlu memahami dan menghayati sejarah perjuangan mencapai kemerdekaan dalam erti kata yang sebenar. Mereka perlu dididik untuk membina generasi muda yang mempunyai rasa cinta kepada negara, sentiasa mengingati jasa dan pengorbanan negarawan-negarawan ulung terdahulu dan mempunyai jati diri yang jitu. Di samping itu, mereka juga perlu mempunyai semangat patriotisme yang tinggi yang dapat dizahirkan dengan menghormati Lagu Kebangsaan dan Jalur Gemilang. Mereka hendaklah menjadi bangsa yang berani, tegas, dihormati dan berkeyakinan serta mempunyai komitmen yang tinggi untuk sedia berkorban demi kedaulatan agama, bangsa dan negara.

OBJEKTIF
Melalui program ini diharap objektif berikut akan dicapai:
i.Menerapkan kesedaran dikalangan murid tentang semangat patriotisme dan mensyukuri perjuangan pejuang-pejuang terdahulu membolehkan negara mencapai kemerdekaan.
ii.Membentuk semangat jati diri yang mantap dan jitu dalam kalangan warga sekolah sebagai bangsa Malaysia yang berdaulat.
iii.Memupuk semangat perpaduan dalam usaha membentuk kedamaian dan kesejahteraan dalam kehidupan bermasyarakat, baik di institusi sekolah mahupun dalam konteks negara.
ATURCARA PROGRAM
MASA
PERKARA
7.30 pagi
Perhimpunan dan MAjlis Pelancaran Sambutan Kemerdekaan peringkat sekolah 2013
9.00 pagi
Perhimpunan tamat dan rehat
9.45 pagi
Perarakan Merdeka Raya sekitar Taman Indah Bermula
11.15 pagi
Perarakan tamat dan jamuan hari raya kepada semua murid
12.00 tgh
Jamuan hari raya untuk semua guru dan staf

Tiada ulasan:

Catat Ulasan